Letnia zapiekanka z papryką

Autor: gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Letnia zapiekanka z papryką

Składniki:

  • kiełbasa
  • cebula
  • papryka
  • czosnek
  • ketchup
  • oliwa
  • brokuł
  • 2 podłużne bułki
  • • 50 g startego sera żółtego Podlaskiego MSM Mońki

Jak przygotować:

Bułkę posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku, aby nabrała aromatu. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oliwie, następnie ułożyć na bułce i posypać obficie serem. Papryki i kiełbaskę i brokuła pokroić i położyć na wierzchu. Zapiekankę włożyć na kilka minut do piekarnika (najlepsza będzie funkcja grill), aż ser się rozpuści. Gotową zapiekankę można polać ketchupem.
Smacznego!


Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 zapiekanki

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Pierożek a’la lasagne

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-22

    Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g Łopatka wieprzowa – ½ kg Cebula – 2 szt. Czosnek – 5 ząbków Pomidory pelati– 2 małe puszki Olej – 3 łyżki Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

    więcej

    Pierożek a’la lasagne
  • sos Yogurtowy Ani np. do kurczaka, sałatki

    ania

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-13

    Do małego kubaczka jogurtu naturalnego dodać dosyć sporo curry. Nie bać się barwy, im bardziej pomarańczowo-żółty tym lepiej. Do smaku doprawić następnie. Ja dodaję go najczęściej do smażących się jeszcze piersi z kurczaka i trzymam na patelni ok.3-4 min. Pyszne!!!

    więcej

  • Sos z jabłek i cebuli

    hefalump

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na kawałki. Cebule obrać, poszatkować i razem z jabłkami podsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić około 10 minut. Ostudzić, zmiksować, doprawić przyprawami.

    więcej

  • Chutney paprykowy

    pati

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2008-09-08

    1. Paprykę (po jednej żółtej i czerwonej), cebulę i jabłko oczyścić i pokroić w niewielką kostkę. Każdy ze składników odłożyć osobno. 2. Pomidory (dwa duże lub kilka małych) sparzyć, ściągnąć skórkę, usunąć pestki i posiekać. 3. Cebulę zeszklić na kilku łyżkach oleju, dodać...

    więcej

  • Dzika flądra leśna

    fraupilz

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-04-03

    1. Filet obficie posypać z obu stron czosnkiem i przyprawami. 2. Usmażyć na głębokim oleju aż do zarumienienia się.

    więcej

»kategorie: