Grzanki francuskie

Autor: Yossarian

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • cebula
  • pomidory
  • szczypior
  • czosnek
  • mleko
  • ser zółty
  • jajka
  • olej
  • ketchup

Jak przygotować:

Rozbełtać jajka z mlekiem (~pół jajka i łyżka mleka na grzankę), ewentualnie dosypać przyprawy (papryka, oregano, bazylia czy co komu pasi). Kolejne kromki zostawiać w mleku z jajkami do nasiąknięcia. Następnie pokryć je sobie warzywami wg upodobania i przykryć plastrem żółtego sera.

Smażyć pod przykryciem, dolewając pod przykrywkę wody aby w środku grzanki nie zostały surowe. Jeść sztućcami, polecam utopić w ketchupie ;p

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

Komentarze

  • Nadja, 2008-06-12

    zamiast warzyw i sera dodać można gorzką czekoladę. Ja tak robię z rogalami 2 dnia gdy nie są pierwszej świeżości.

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Pasta ze słonecznika

    Roslinka

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-07

    Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

    więcej

  • Szparagi z serem gouda i boczkiem na cieście drożdżowym

    lekka pizza ze szparagami

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-06-29

    1.Mąkę przesiać do miski przez sito, dodać sól i wymieszać. Do letniej wody dodać cukier, drożdże i dokładnie wymieszać. Wlać roztwór do mąki i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. 2.Po tym czasie, powoli wlewając oliwę, zarobić elastyczne ciasto....

    więcej

  • czerwona fasola ala "fasolka po bretońsku"

    Marta

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-09-01

    1.kiełbasę i cebulę podsmażyc na jednej patelni. 2.wrzucic czerwoną fasolę z puszki (nie odsączac). 3.dodac koncentrat, doprawic solą, jarzynką i pieprzem lub ostrą papryką. 4. w razie, gdyby było za gęste- dolac trochę wody.

    więcej

  • Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-12-22

    Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować ...

    więcej

    Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem
  • Dzika flądra leśna

    fraupilz

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-04-03

    1. Filet obficie posypać z obu stron czosnkiem i przyprawami. 2. Usmażyć na głębokim oleju aż do zarumienienia się.

    więcej

»kategorie: