Dip serowy do nachosów i innych przekąsek

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Dip serowy do nachosów i innych przekąsek

Składniki:

  • • 200 g (2 opakowania) serka topionego MSM Mońki
  • • 1 łyżeczka papryki
  • • 1/3 szklanki mleka
  • • ewentualnie łyżeczka parmezanu
  • • duża paczka nachosów
  • ser topiony

Jak przygotować:

Do garnka wlać mleko i włożyć serki topione. Całość podgrzać na małym ogniu i mieszać aż do połączenia składników w jednolitą całość. Następnie dodać paprykę i parmezan. Wymieszać i podawać z nachosami.

Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Masło orzechowe

    Roslinka

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-08-07

    Orzeszki prażyć na suchej patelni aż do lekkiego zbrązowienia (nie przypalenia ;)). Zmielić w młynku do kawy, blenderze, szatkownicy, itp. Następnie dodać miód i olej w proporcjach zależnych od smaku. dokładnie wymieszać do uzyskania smarowalnej konsystencji.

    więcej

  • Dip serowy do nachosów i innych przekąsek

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-02-29

    Do garnka wlać mleko i włożyć serki topione. Całość podgrzać na małym ogniu i mieszać aż do połączenia składników w jednolitą całość. Następnie dodać paprykę i parmezan. Wymieszać i podawać z nachosami. Smacznego!

    więcej

    Dip serowy do nachosów i innych przekąsek
  • Napój imbirowy

    fraupilz

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-03

    1.Korzeń imbiru obrać i pokroić w kostkę. 2.Gotować co najmniej 15 min. 3.Wywar zmieszać z sokiem grejpfrutowym zaczynając od proporcji 1:1 aż do uzyskania odpowiednio ostrego, wystarczająco ciepłego i dostatecznie grejpfrutowego napoju. 4.Posłodzić miodem i wrzucić plasterek cytryny.

    więcej

    Napój imbirowy
  • Szybka owsianka z owocami

    kloi

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-10-11

    Płatki( 50g), mleko (300ml) i cynamon gotować na małym ogniu przez około 4 min- cały czas mieszając. Do tego dodać rodzynki i dalej gotować przez jakieś 3 min Zdjąć z ognia, dodać wcześniej pokrojone owoce.

    więcej

  • czerwona fasola ala "fasolka po bretońsku"

    Marta

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-09-01

    1.kiełbasę i cebulę podsmażyc na jednej patelni. 2.wrzucic czerwoną fasolę z puszki (nie odsączac). 3.dodac koncentrat, doprawic solą, jarzynką i pieprzem lub ostrą papryką. 4. w razie, gdyby było za gęste- dolac trochę wody.

    więcej

»kategorie: