Czosnkowy dorsz

Autor: Adi

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • cebula
  • czosnek
  • jogurt naturalny
  • olej
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • zielenina do ozdoby
  • filet z dorsza

Jak przygotować:

1. Ząbek czosnku obrać i posiekać. Filet z dorsza oprószyć solą, pieprzem i szczyptą ostrej, mielonej papryki, natrzeć posiekanym czosnkiem, z obu stron posypać łyżką mąki, jej nadmiar strzepnąć.
2. Małą cebulę obrać i posiekać. Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć rybę, posypać cebulą, usmażyć z obu stron. Pod koniec smażenia polać łyżką jogurtu naturalnego, posypać posiekaną zieleniną.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 1 porcja

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Grzanki francuskie

    Yossarian

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-11

    Rozbełtać jajka z mlekiem (~pół jajka i łyżka mleka na grzankę), ewentualnie dosypać przyprawy (papryka, oregano, bazylia czy co komu pasi). Kolejne kromki zostawiać w mleku z jajkami do nasiąknięcia. Następnie pokryć je sobie warzywami wg upodobania i przykryć plastrem żółtego...

    więcej

  • Tortilla z kurczakiem i warzywami

    marysia

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-10-22

    1.pierś pokrój w kosteczkę, posól, popieprz i usmaż na oleju/ oliwie, przełóż na talerz 2.Pomidora i papryke pokrój w kostke, sałatę porwij 3.placki wyjmij z opakowania i podgrzej w mikrofali lub na patelni(patrz przepis z opakowania) 4.połóż na tortillę kurczaka, warzywa, sałatę, polej...

    więcej

  • Szybki sos pomidorowy do pizzy

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-01-08

    1. Zmiksowane pomidory wymieszać z resztą składników. 2. Smarować sosem ciasto na pizzę.

    więcej

    Szybki sos pomidorowy do pizzy
  • czerwona fasola ala "fasolka po bretońsku"

    Marta

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-09-01

    1.kiełbasę i cebulę podsmażyc na jednej patelni. 2.wrzucic czerwoną fasolę z puszki (nie odsączac). 3.dodac koncentrat, doprawic solą, jarzynką i pieprzem lub ostrą papryką. 4. w razie, gdyby było za gęste- dolac trochę wody.

    więcej

  • Pasta jajeczna na kanapke

    Niki87

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-22

    1.ok 6-8szt(jak kto woli) gotujemy na twardo, po ostudzeniu trzemy wszystkie jajka na dużym oczku od tarki. I następnie dodajemy drobno posiekanej cebuli i troszku szczypiorku wedle uznania. 2.Na końcu dodajemy startego zółtego sera. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy majonezu bądź...

    więcej

»kategorie: