Ciasteczkowy shake okruszkami z Mlekołaków Choco Piegołaki

Autor: MBC

Ocena

Twoja ocena

Ciasteczkowy shake okruszkami z Mlekołaków Choco Piegołaki

Składniki:

  • • 1 szklanka płatków Lubella Mlekołaki Choco Piegołaki
  • • ok. 6 dużych kostek lodu
  • • 1 szklanka mleka
  • • 1 gałka lodów śmietankowych
  • • 4 gałki lodów czeko

Jak przygotować:

1.Pół szklanki Choco Piegołaków umieść w woreczku i pokrusz przy pomocy wałka lub butelki. Kawałeczki powinny być na tyle drobne, aby mogły przejść przez grubą rureczkę. Ale nie powinny być zbyt drobne, bo nie uzyskamy pożądanego efektu.

2.Skrusz kostki lodu w mikserze kielichowym, dodaj mleko i miksuj całość przez ok 20 sekund tak, aby powstała lodowa pianka. Dodaj gałkę lodów śmietankowych (shake będzie bardziej kremowy i intensywny w smaku). I znów całość miksuj przez chwilę.

3.Na dno szklanek wysyp pokruszone Choco Piegołaki, zalej przygotowanym wcześniej shakiem, do każdej porcji dodaj po dwie gałki lodów i udekoruj resztą Choco Piegołaków. Do gotowego deseru włóż po dwie rureczki.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i tartym serem

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-05-11

    Przygotowanie: Sałatę, pomidora i rzodkiewki umyć. Pomidora pokroić w ósemki, rzodkiewkę w plasterki, a cebulę w krążki. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paseczki i posypać papryką, solą oraz pieprzem Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć. Na talerzu ułożyć sałatę, pomidora,...

    więcej

  • Biała ryba z herbatą

    gotująca

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-08-04

    1. Rozgrzać piekarnik do 225 stopni. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. 2. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i...

    więcej

    Biała ryba z herbatą
  • Suflet herbaciany

    gotująca

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2011-08-04

    1. Herbatę zaparzyć w szklance wrzątku, przecedzić, a następnie schłodzić. 2. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę. Następnie, mieszając, rozprowadzić ją zimną herbatą, a gdy zgęstnieje, dodawać po jednym żółtku, mieszając i nie doprowadzając masy do wrzenia. 3.Zdjąć z ognia i...

    więcej

  • Czosnkowy dorsz

    Adi

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-13

    1. Ząbek czosnku obrać i posiekać. Filet z dorsza oprószyć solą, pieprzem i szczyptą ostrej, mielonej papryki, natrzeć posiekanym czosnkiem, z obu stron posypać łyżką mąki, jej nadmiar strzepnąć. 2. Małą cebulę obrać i posiekać. Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć rybę, posypać cebulą,...

    więcej

  • Pasta ze słonecznika

    Roslinka

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-07

    Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

    więcej

»kategorie: