Ciasteczkowy shake okruszkami z Mlekołaków Choco Piegołaki

Autor: MBC

Ocena

Twoja ocena

Ciasteczkowy shake okruszkami z Mlekołaków Choco Piegołaki

Składniki:

  • • 1 szklanka płatków Lubella Mlekołaki Choco Piegołaki
  • • ok. 6 dużych kostek lodu
  • • 1 szklanka mleka
  • • 1 gałka lodów śmietankowych
  • • 4 gałki lodów czeko

Jak przygotować:

1.Pół szklanki Choco Piegołaków umieść w woreczku i pokrusz przy pomocy wałka lub butelki. Kawałeczki powinny być na tyle drobne, aby mogły przejść przez grubą rureczkę. Ale nie powinny być zbyt drobne, bo nie uzyskamy pożądanego efektu.

2.Skrusz kostki lodu w mikserze kielichowym, dodaj mleko i miksuj całość przez ok 20 sekund tak, aby powstała lodowa pianka. Dodaj gałkę lodów śmietankowych (shake będzie bardziej kremowy i intensywny w smaku). I znów całość miksuj przez chwilę.

3.Na dno szklanek wysyp pokruszone Choco Piegołaki, zalej przygotowanym wcześniej shakiem, do każdej porcji dodaj po dwie gałki lodów i udekoruj resztą Choco Piegołaków. Do gotowego deseru włóż po dwie rureczki.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Pstrąg pieczony z herbacianym masłem

    czarna

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-10-06

    1.Pstrąga oczyścić, wypełnić masłem wymieszanym z herbatą, z zewnątrz oprószyć pieprzem cytrynowym, skropić oliwą, odstawić w chłodne miejsce na kilka godz. 2. Piec 25 min. w temp. 150 st. lub przyrządzić na grillu.

    więcej

    Pstrąg pieczony z herbacianym masłem
  • sos guacamole

    Andżela

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-26

    1. Awokado rozkrój, wyjmij pestkę, miąższ wydrąż łyżeczką, skrop sokiem z cytryny, rozgnieć widelcem. 2. Dodaj drobno pokrojoną cebulę, pomidora i papryczkę, zgnieciony czosnek, posiekaną kolendrę. 3. Przypraw do smaku.

    więcej

  • Grillowy przysmak, czyli chleb nadziewany serem żółtym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-11

    Czosnek wycisnąć przez praskę, wymieszać z masłem, doprawić solą i pieprzem, dodać zioła. Chleb naciąć wzdłuż i wszerz (tak, aby powstały romby). Należy jednocześnie uważać, aby nie przeciąć spodu bochenka. W nacięcia głęboko wcisnąć masło czosnkowe i pokrojony w paski żółty ser. Można...

    więcej

  • Tarta z boczkiem i orzechami w karmelu

    Szef Kuchni

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-06-20

    Mąkę posiekać z masłem. Dodać jajko, sól, wodę i zarobić ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut. Następnie rozwałkować i wyłożyć ciastem blaszkę do pieczenia tart, wysmarowaną masłem. Tak przygotowane ciasto ponakłuwać widelcem i piec przez około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do...

    więcej

    Tarta z boczkiem i orzechami w karmelu
  • Omlet

    Mała czarna

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-09-05

    1.Bierzemy 2-3 jajka, oddzielamy białko od żółtka i ubijamy na sztywno pianę ze szczyptą soli 2.Do piany dodajemy żółtka 2-3 czubate łyżki mąki i 3-5 łyżek mleka. Miksujemy na wysokich obrotach bardzo krótko aby ciasto nie straciło puszystości 3.Smażymy na maśle lub oleju na wolnym...

    więcej

»kategorie: