brokuły z sosem czosnkowym

Autor: katka

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • cebula
  • czosnek
  • śmietana
  • kostka rosołowa
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz
  • BROKUŁY

Jak przygotować:

Brokuły zanurzyć na 30 minut w mocno osolonej wodzie, wypłukać i ugotować.
Sos: cebulkę i czosnek (ok. 3 ząbków) posiekać i wymieszać z 1 szkl. gęstej śmietany, 1 łyż. sosu sojowego i 3 łyż. bulionu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polać sosem ugotowane brokuły.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Kalafior w sosie czosnkowym

    majka

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-13

    1. Kalafior ugotować i podzielić na gałązki. 2. Do jogurtu naturalnego wcisnąć 2-3 ząbki czosnku, dodać sól, pieprz i łyżkę majonezu, wymieszać. 3. Kalafior ostudzić, polać sosem i posypać rzodkiewkami startymi na tarce z dużymi oczkami.

    więcej

  • Pierożek a’la lasagne

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-22

    Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g Łopatka wieprzowa – ½ kg Cebula – 2 szt. Czosnek – 5 ząbków Pomidory pelati– 2 małe puszki Olej – 3 łyżki Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

    więcej

    Pierożek a’la lasagne
  • sos Yogurtowy Ani np. do kurczaka, sałatki

    ania

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-13

    Do małego kubaczka jogurtu naturalnego dodać dosyć sporo curry. Nie bać się barwy, im bardziej pomarańczowo-żółty tym lepiej. Do smaku doprawić następnie. Ja dodaję go najczęściej do smażących się jeszcze piersi z kurczaka i trzymam na patelni ok.3-4 min. Pyszne!!!

    więcej

  • Pasta z groszku

    coralina

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-17

    Odcedzamy groszek z puszki i ugniatamy na jednolitą masę. Dodajemy dwie łyżki majonezu i dwie łyżki śmietany, wszystko mieszamy, dodajemy sól, pieprz, można np. suszony czosnek

    więcej

  • Hot-dogi z „Parówkami z szynki” i warzywami

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-05

    Parówki wystarczy ugotować lub podsmażyć. W tym czasie należy przygotować bułki typu paluch, do hot-dogów, czyli zrobić wzdłuż nich nacięcie, posmarować masłem i podpiec. Następnie opieczone bułki posmarować ketchupem, wyłożyć sałatą, włożyć kawałeczki pomidora, zielonego...

    więcej

     Hot-dogi z „Parówkami z szynki” i warzywami
»kategorie: