pizza

Autor: kloi (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • kiełbasa
  • cebula
  • papryka
  • czosnek
  • kukurydza w puszce
  • ser zółty
  • śmietana
  • olej
  • koncentrat pomidorowy
  • majonez
  • drożdże
  • oregano/ przyprawa do pizzy
  • woda
  • sól i pieprz
  • pieczarki

Jak przygotować:

1. Do połowy szklanki przegotowanej ciepłej (nie za gorącej) wody dodać połowę paczuszki drożdży... i rozmieszać
2. Odstawić na chwilę w pobliżu jakiegoś ciepełka:)
3. W tym czasie przesiać sobie 2 szklaneczki mąki do miski
4. Do mąki dodać dwie szczypty soli.
5. Kiedy drożdże tak sobie rosną można zabrać się za szykowanie farszu. Wszystkie składniki farszu( oprócz kukurydzy) kroimy i wrzucamy do garnka z odrobiną oleju. Wsypujemy przyprawy jakie lubimy i doprawiamy do smaku.
6. Kukurydzę odcedzamy na sitku.
7. Kiedy drożdże trochę podrosną możemy wlać już je do mąki. I wszystko pięknie ugnieść ( jak na kluski)
8. Zagniecione ciasto odstawić na bok na czas aż rozgrzeje się piekarnik (180 stopni)
9. Odpowiednią blachę smarujemy olejem. I na niej wykładamy ciasto. Można je na minutę wstawić jeszcze do piekarnika żeby podrosło
10. Ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym i posypujemy oregano lub specjalną przyprawa do pizzy
11. Farsz nakładamy na wierzch i wsadzamy do piekarnika na 15 min
12. Jeśli ciasto się już zarumieniło wyjmujemy je i posypujemy wcześniej startym żółtym serem i kukurydzą...wszystko znów do piekarnika na 3 min
13. Cała pizzę polecam polać sosem czosnkowym ( 2 ząbki czosnku, śmietana, majonez, sól, cukier i pieprz- doprawić do smaku)


Informacje dodatkowe:

Ilość wszystkich rarytasów zależy od gustu, upodobań jak i również zasobności portfela biednego studenta.. Ja podałam podstawowe składniki.. ale wszystko zależy od Ciebie

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • czerwona fasola ala "fasolka po bretońsku"

    Marta

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-09-01

    1.kiełbasę i cebulę podsmażyc na jednej patelni. 2.wrzucic czerwoną fasolę z puszki (nie odsączac). 3.dodac koncentrat, doprawic solą, jarzynką i pieprzem lub ostrą papryką. 4. w razie, gdyby było za gęste- dolac trochę wody.

    więcej

  • Sos diabelski

    sylwusia

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-11

    5 łyżek majonezu ubić trzepaczką z łyżką koniaku, łyżką soku z cytryny i otartą skórką z cytryny. Wymieszać z 2 łyżkami pikantnego ketchupu i pieprzem cayenne. Przykryć i lekko schłodzić.

    więcej

  • winegret (wersja podstawowa)

    zenon-a

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-07

    1. Do miski wsypać sól i pieprz, wlać ocet, mieszać, aż sól całkowicie się rozpuści. 2. Cienkim strumieniem wlewać oliwę, przez cały czas mieszając, aż składniki idealnie się połączą. 3. Dodać przyprawy i zioła.

    więcej

  • Szparagi z serem gouda i boczkiem na cieście drożdżowym

    lekka pizza ze szparagami

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-06-29

    1.Mąkę przesiać do miski przez sito, dodać sól i wymieszać. Do letniej wody dodać cukier, drożdże i dokładnie wymieszać. Wlać roztwór do mąki i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. 2.Po tym czasie, powoli wlewając oliwę, zarobić elastyczne ciasto....

    więcej

  • Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2013-08-08

    1. - cebula 1 średnia sztuka - masło 1 łyżka - podgrzybek świeży lub mrożony 250 g - kurki świeże lub mrożone 250 g - pieczarka świeża ...

    więcej

    Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym
»kategorie: