Hot-dogi z „Parówkami z szynki” i warzywami

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

 Hot-dogi z „Parówkami z szynki” i warzywami

Składniki:

  • „Parówki z szynki” ZM Pekpol
  • bułki typu paluch. do hot-dogów
  • masło
  • pomidor
  • zielony ogórek
  • sałata
  • rzodkiweka
  • świeża czerwona cebula
  • sos musztardowy

Jak przygotować:

Parówki wystarczy ugotować lub podsmażyć. W tym czasie należy przygotować bułki typu paluch, do hot-dogów, czyli zrobić wzdłuż nich nacięcie, posmarować masłem i podpiec. Następnie opieczone bułki posmarować ketchupem, wyłożyć sałatą, włożyć kawałeczki pomidora, zielonego ogórka, rzodkiewki, a na końcu parówkę. Całość można oprószyć świeżo posiekaną czerwoną cebulką i polać ketchupem lub sosem. Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 2

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Pasta ze słonecznika

    Roslinka

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-07

    Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

    więcej

  • Szpinakowy placek

    Lidka

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-12

    1. Szpinak dokładnie umyj, osącz i dość grubo pokrój. 2. Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek masła, wrzuć szpinak, krótko podsmaż. 3. 5 jajek wbij do miski, utrzyj z pół szklanki mąki, 3 łyżkami śmietany, zmiażdżonymi ząbkami czosnku (4-5) i przyprawami. Masę połącz z przesmażonym...

    więcej

  • Sos orzechowy

    dori

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-11

    Drobno posiekany czosnek (2-3 ząbki) utrzeć z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z połową szklanki majonezu i 1/4 szklanki białego wina. Dodać pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.

    więcej

  • Polenta zapiekana z serem i pomidorkami koktajlowymi

    Szef Kuchni

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2017-08-22

    Kaszkę kukurydzianą wsypać do zimnej, osolonej wody i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut, nie zapominając o mieszaniu. Gdy kaszka wchłonie całą wodę i będzie już miękka dodać masło i wymieszać. Niskie naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Wyłożyć...

    więcej

  • Tzatziki

    blyskotka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-30

    Myjemy i obieramy ogórki (w zależnosci ile chcemy na 2 ogórki przpada jedna śmietna). Ucieramy je na najdrobniejszej tarce, solimy. Czekamy aż wypłynie troche soku z nich i wylewamy go. Dodajemy śmietane, łyżkę majonezu oraz sól i pieprz do smaku. Gotowe.

    więcej

»kategorie: