Truskawki ze śmietaną i rodzynkami

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Truskawki ze śmietaną i rodzynkami

Składniki:

  • garść truskawek
  • 3 łyżki śmietany 12 %
  • 1 łyżka rodzynek

Jak przygotować:

1. Truskawki umyć i odszypułkować. Pokroić na małe kawałki i wrzucić do szklanki.
2. Truskawki zalać śmietaną.
3. Całość posypać rodzynkami.


Informacje dodatkowe:

Jeśli truskawki są wyjątkowo kwaśne można dodać troszkę cukru albo miodu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: desery, koktajle, do pieczenia

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 1 porcja

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



desery, koktajle, do pieczenia: podobne przepisy

  • Musli z prodiża

    BiBi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-08

    Wsypujemy musli do prodiża, zalewamy sokiem, podłączamy na godzinę.

    więcej

  • Truskawki w cukrze

    krufka

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-05

    Truskawki kroimy w ćwiartki bezpośrednio do naczynia, z którego zamierzamy je zjeść. :) Układamy jedna warstwę i posypujemy cukrem (zwykłym, w kryształkach), układamy kolejną i znowu cukier i tak do końca, na koniec posypujemy obficie cukrem i odstawiamy aż truskawki puszczą sok....

    więcej

  • Ciasto jabłkowe

    mala_mi

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2008-08-07

    1. Zetrzeć na bardzo grubej tarce 2 kg jabłek i 2-3 banany, zmieszać z 2 łyż. cynamonu i sokiem z 1 cytryny. 2. W misce zmieszać 1 kg mąki, 2 szkl. oleju, 2 szkl. cukru, 2 łyż. proszku do pieczenia, 1 szkl. kaszy manny i dodatkami wg uznania (np. orzechy, słonecznik, wiórki...

    więcej

  • Fala Dunaju

    kloi

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2009-05-26

    1. Zrobić ciasto jak na babkę ( przepis już podałam wcześniej) 2. Ostrugać cztery średnie jabłka ( najlepiej twarde) 3. Należy wykroić gniazda i podzielić na osiem części 4. Wysmarować formę tłuszczem i wylać ciasto, a na wierzchu poukładać kawałki jabłek 5. Wstawić na 45 min do...

    więcej

  • Domowe trufle piernikowe Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

    Autorka

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-11-30

    1.Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w śmietance, podgrzewając na wolnym ogniu i często mieszając. Dodać szczyptę soli, startą na tarce na drobnym oczku skórkę pomarańczową oraz drobno posiekane orzechy włoskie. Dodać także przyprawę do pierników i rum. Całość dokładnie wymieszać i...

    więcej

    Domowe trufle piernikowe Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
»kategorie: