Truskawki w cukrze

Autor: krufka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • truskawki
  • cukier

Jak przygotować:

Truskawki kroimy w ćwiartki bezpośrednio do naczynia, z którego zamierzamy je zjeść. :) Układamy jedna warstwę i posypujemy cukrem (zwykłym, w kryształkach), układamy kolejną i znowu cukier i tak do końca, na koniec posypujemy obficie cukrem i odstawiamy aż truskawki puszczą sok. Doskonałe na letni deser, można udekorować bitą śmietaną i listkiem mięty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: desery, koktajle, do pieczenia

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



desery, koktajle, do pieczenia: podobne przepisy

  • Batoniki Choco Kulki

    rg

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-08-08

    1. Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Małą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać czekoladę. I odstawić na chwilę. W międzyczasie do niewielkiego rondelka dodać masło i miód. Chwilę podgrzewać do roztopienia się składników. Dosypać kakao i...

    więcej

    Batoniki Choco Kulki
  • Batoniki owsiane

    Sweet Housewife

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-04-27

    Sposób przygotowania: Mleko przelewamy do rondelka i podgrzewamy ciągle mieszając. W dużej misce wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy ze sobą dokładnie. Mieszankę zalewamy mlekiem skondensowanym i wszystko łączymy. Całość przekładamy do blachy wyłożonej pergaminem. Naszą...

    więcej

    Batoniki owsiane
  • Alexis

    Alexis

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-10-18

    Ok, I'm back, but I'm sleepy. No of cousre we don't follow the norm. I have never celebrated Halloween with either of my children. The oldest is almost 14. Yes, they have asked about it. My oldest was a rebel. I asked her "Do you know what WWJD is?" She sort of knew. I...

    więcej

  • Ekspresowe ciasto z konfiturą pigwową pod pierzynką

    Redakcja1

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2017-10-02

    Owoce pigwowca włożyć do garnka, zasypać cukrem. Gotować tak długo, aż owoce się rozpadną. Dodać cynamon i imbir. Zagotowane owoce zmiksować, dodać sok z cytryny. Konfiturę pozostawić do wystygnięcia. Gotowy spód jasny Dan Cake posmarować grubą warstwą wystudzonej konfitury i wstawić na...

    więcej

    Ekspresowe ciasto z konfiturą pigwową pod pierzynką
  • Miodowe fondue z serem żółtym

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-02-05

    Ser żółty pokroić w kostkę lub porwać, tak aby powstały serowe bryłki. Następnie podgrzać sam miód, tak aby był płynny i klarowny. Jego temperatura nie powinna jednak przekraczać 40 stopni Celsjusza – w takiej temperaturze miód traci swoje właściwości. Smacznego!

    więcej

    Miodowe fondue z serem żółtym
»kategorie: