Pudding naleśnikowy

Autor: dreams

Ocena

Twoja ocena

Pudding naleśnikowy

Składniki:

  • ...

Jak przygotować:

ciasto:
- 1,5 szklanki mąski - szklanka mleka
- szklanka wody
- 2 jajka
- smalec do smażenia
- odrobina soli do smaku

nadzienie:
- płynna czekolada
- banany

smakowity wygląd:
- 500 g budyniu
- brązowy cukier lub kakao

Naleśniki smażymy na patelni, a następnie każdy z nich smarujemy płynną czekoladą i posypujemy bananami drobno pokrojonymi w kosteczkę. Tak przygotowane naleśniki zwijamy i kroimy na 3 części. Do kielichowych miseczek (o średnicy 7-10 cm) do zapiekania wkładamy pionowo pocięte naleśniki (po 3 sztuki do każdej) i zalewamy budyniem. Całość wkładamy do piekarnika na 10 minut z włączoną góną grzałką i temperaturą 200 stopni C. Po wyjęciu posypujemy brązowym cukrem lub kakao i podajemy ciepłe.

Informacje dodatkowe

Kategoria: desery, koktajle, do pieczenia

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: troche

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



desery, koktajle, do pieczenia: podobne przepisy

  • Piernik prosto z Ceylonu

    (fot. POSTI)

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-11-09

    1.Mąkę wsypać do miski i dodać kolejno cukier, ostudzony napar herbaciany, miód, olej i dokładnie wymieszać. 2.Do powstałej masy wbić jajka, dodać przyprawy korzenne, sól oraz sodę i wszystko dokładnie wymieszać. 3.Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy i włożyć do piekarnika...

    więcej

    Piernik prosto z Ceylonu
  • BEZGLUTENOWE SMOOTHIE Z INKĄ

    Ewa

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2015-12-04

    Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia. Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do...

    więcej

    BEZGLUTENOWE SMOOTHIE Z INKĄ
  • Tartaletki pistacjowe z sosem porzeczkowym

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-08-28

    1. Pistacje zalać gorącą wodą, odstawić na ok. 5 minut, zdejmujemy rozmiękczoną skórkę i osuszamy. 2. Orzechy drobno zmielić. 3. W osobnej misce ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder. Zmielone pistacje wymieszać z serkiem mascarpone i dodać do ubitej śmietany do połączenia...

    więcej

    Tartaletki pistacjowe z sosem porzeczkowym
  • Muffinki z brzoskwiniami

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-08-02

    1.W misce mieszamy mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. 2.Dodajemy mleko, olej i jajko. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki. 3.Ciasto przekładamy do foremki do 2/3 wysokości. Na wierz układamy kilka kosteczek brzoskwini. 4.Pieczemy ok 20 minut w 180 st C.

    więcej

    Muffinki z brzoskwiniami
  • Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-02-21

    1.W pierwszej kolejności gotujemy makaron, a truskawki miksujemy. W międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem 2.Ugotowany makaron polewamy musem truskawkowym, a na wierzch kładziemy bitą śmietanę. 3.Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. Potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

    więcej

    Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną
»kategorie: