Przepis na galaretkę z owocami

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Przepis na galaretkę z owocami

Składniki:

  • ananas w puszce
  • kiwi
  • galaretka o kolorze czerwonym
  • galaretka o kolorze żółtym
  • bita śmietana

Jak przygotować:

1.Przygotowujemy galaretki w osobnych naczyniach.
2.Następnie, gdy będą gotowe kroimy w kostkę i układamy w pucharkach.
3.Dodajemy troszkę pokrojonych owoców.
4.Dekorujemy bitą śmietaną a na górę dajemy wisienkę.


Informacje dodatkowe:

Wiśnie mogą być kandyzowane lub po prostu z kompotu.

Foto nie jest mojego autorstwa. ;)

Informacje dodatkowe

Kategoria: desery, koktajle, do pieczenia

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: dla 4 osób

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



desery, koktajle, do pieczenia: podobne przepisy

  • Batoniki owsiane

    Sweet Housewife

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-04-27

    Sposób przygotowania: Mleko przelewamy do rondelka i podgrzewamy ciągle mieszając. W dużej misce wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy ze sobą dokładnie. Mieszankę zalewamy mlekiem skondensowanym i wszystko łączymy. Całość przekładamy do blachy wyłożonej pergaminem. Naszą...

    więcej

    Batoniki owsiane
  • Sorbet owocowy

    Roslinka

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-30

    Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop. Po przestudzeniu dodać sok z cytryny, wymieszać i podzielić na 3 równe części. Każdą część takiego syropu połączyć w oddzielnym naczyniu ze szklanką danego soku. Z białek ubić sztywną pianę i dokładnie wymieszać z owocową masą. Wstawić na kilka godzin...

    więcej

  • Agrestowe puchary

    kaTka

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-12

    3/4 agrestu ugotuj i przetrzyj przez sito. Następnie zagotuj z mąką, 1/2 szklanki wody i cukrem do smaku. Resztę agrestu ułóż w szklankach i zalej przygotowanym musem.

    więcej

  • Napój czekoladowy

    Justysia

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2009-07-03

    500 ml wody gotujemy, wrzucamy do niej czekoladę, cukier i cynamon. Podgrzewamy na małym ogniu, stale mieszając. Po kilku minutach gotowania wyjmujemy cynamon. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w dwóch łyżkach zimnej wody, wlewamy do czekolady. Gdy zgęstnieje dolewamy reszte wody (300 ml)...

    więcej

  • Korzenne gruszki nadziewane orzechami i rodzynkami w miodzie z kardamonem

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-05-09

    1. Zaparzyć herbatę w litrze wody, dodać wino, 125g cukru, łyżeczkę kardamonu, ugotować syrop. 2. Gruszki obrać, wydrążyć od dołu, następnie gotować w syropie ok. 5 min. 3. Orzechy wymieszać z rodzynkami, miodem i brandy. 4. Gruszki wyjąć z syropu , włożyć do nich przygotowany farsz . Podawać z...

    więcej

    Korzenne gruszki nadziewane orzechami i rodzynkami w miodzie z kardamonem
»kategorie: