Pawełek- łatwe ciasto

Autor: kloi (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mleko
  • margaryna
  • woda
  • cukier
  • kakao( 2 łyżki)
  • budyń śmietankowy
  • śnieżka
  • galaretka czerwona
  • herbatniki ( 6 paczek)

Jak przygotować:

1. Na spodzie blachy wykładamy I warstwę herbatników
2. Gotujemy budyń (ogólnie to wg przepisu na opakowaniu, tylko zmniejszamy ilość mleka o pół szklanki)
3. I warstwę herbatników polewamy letnim budyniem
4. Układamy kolejny poziom ciastek
5. Rozrabiamy galaretkę w szklance wody i odstawiamy na bok
6. Wykonujemy śnieżkę wg przepisu producenta
7. Kiedy galaretka ostygnie mieszamy ja ze śnieżką
8. Jak już zacznie gęstnieć należy wylać na kolejną warstwę herbatników.
9. Nakładamy ostatnie piętro ciastek, które polejemy gęstą zimną polewą czekoladową
10. Przepis na polewę: 2/3 kostki margaryny rozpuszczamy z 2 łyżkami wody, cukru i kakao


Informacje dodatkowe:

Dobre do jedzenia po paru godzinach chłodzenia w lodówce

Informacje dodatkowe

Kategoria: desery, koktajle, do pieczenia

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: blacha

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



desery, koktajle, do pieczenia: podobne przepisy

  • Domowe trufle piernikowe Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

    Autorka

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-11-30

    1.Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w śmietance, podgrzewając na wolnym ogniu i często mieszając. Dodać szczyptę soli, startą na tarce na drobnym oczku skórkę pomarańczową oraz drobno posiekane orzechy włoskie. Dodać także przyprawę do pierników i rum. Całość dokładnie wymieszać i...

    więcej

    Domowe trufle piernikowe Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
  • Błyskawiczny tort schwardzwaldzki

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-14

    Wiśnie rozmrażamy i odcedzamy. Rozpuszczamy 1 tabliczkę czekolady połamaną na kosteczki w misce wstawionej do mikrofalówki na około 2 minuty lub w garnuszku, postawionym na małym ogniu. Odstawiamy czekoladę, żeby trochę przestygła. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody i...

    więcej

    Błyskawiczny tort schwardzwaldzki
  • Szaszłyki na słodko

    Dori

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-13

    1. Wszystkie owoce leśne ułożyć na sitku, opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osączyć. Przesypać do miski, dodać cukier puder, rozgnieść widelcem. 2. Do rondelka wlać szklankę zimnej wody, wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie roztrzepać, aby nie pozostały grudki. Rondelek ustawić na małym...

    więcej

  • Pyszny tort w 15 minut

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-04-27

    1. Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. 2. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu. 3. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. 4. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność. 5. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym...

    więcej

    Pyszny tort w 15 minut
  • Palmiery kakaowe - szybkie ciasteczka

    Ana

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-12-29

    1. Na ciasto francuskie rozsypujemy kakao na całej powierzchni. 2. Zwijamy w rulon do połowy i później z drugiej strony zwijamy. 3. Tniemy na 4 mm kawałki. 4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. ok 16 minut. 8 minut z każdej strony, trzeba je przewrócić w połowie pieczenia. Mają się...

    więcej

    Palmiery kakaowe - szybkie ciasteczka
»kategorie: