Palmiery kakaowe - szybkie ciasteczka

Autor: Ana

Ocena

Twoja ocena

Palmiery kakaowe - szybkie ciasteczka

Składniki:

  • słodkie kakao
  • porcja gotowego ciasta francuskiego

Jak przygotować:

1. Na ciasto francuskie rozsypujemy kakao na całej powierzchni.
2. Zwijamy w rulon do połowy i później z drugiej strony zwijamy.
3. Tniemy na 4 mm kawałki.
4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. ok 16 minut. 8 minut z każdej strony, trzeba je przewrócić w połowie pieczenia. Mają się zarumienić.

Informacje dodatkowe

Kategoria: desery, koktajle, do pieczenia

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: ok 20

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



desery, koktajle, do pieczenia: podobne przepisy

  • Ciasto ze sliwkami

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-03

    Nagrzać piekarnik do 175 st C. 1. Jajka zmiksować z wodą i olejem. Dodać cukier, mąkę i proszek do pieczenia. 2. Blaszkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. 3. Śliwki umyć, usunąć pestki. 4. Ciasto przelać do tortownicy. 5. Ułożyć śliwki. 6. Piec przez ok 40 - 46 minut w 175 st C. Ostudzić.

    więcej

    Ciasto ze sliwkami
  • Fala Dunaju

    kloi

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2009-05-26

    1. Zrobić ciasto jak na babkę ( przepis już podałam wcześniej) 2. Ostrugać cztery średnie jabłka ( najlepiej twarde) 3. Należy wykroić gniazda i podzielić na osiem części 4. Wysmarować formę tłuszczem i wylać ciasto, a na wierzchu poukładać kawałki jabłek 5. Wstawić na 45 min do...

    więcej

  • Truskawki ze śmietaną

    Magda

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-07

    Wymyte truskawki obieramy z zielonych szypułek. Owoce rozdzielamy na porcje. Ubijamy jedną śmietanę 30 % mikserem na jednolitą masę. Dla mało cierpliwych (i głodnych) czynność tę można pominąć. Śmietanę przekładamy na truskawki. Deser gotowy.

    więcej

  • Faworki drożdżowe

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-16

    1. Wyrabiamy ciasto ze wszystkich składników: 1 kg mąki, 1/2 margaryny, 3 jajka, 3 łyżki cukru, 1 cukier waniliowy, 1/2 szkl mleka, 3 łyżeczki spirytusu, szczypta soli. 2. Ciasto rozwałkować, pokroić na prostokąty. Naciąc w środku i przeciągnąć jeden koniec przez dziurkę. 3.Smażyć na...

    więcej

    Faworki drożdżowe
  • Agrestowe puchary

    kaTka

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-12

    3/4 agrestu ugotuj i przetrzyj przez sito. Następnie zagotuj z mąką, 1/2 szklanki wody i cukrem do smaku. Resztę agrestu ułóż w szklankach i zalej przygotowanym musem.

    więcej

»kategorie: