Agrestowe puchary

Autor: kaTka

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • 20 dag agrestu
  • 6 dag mąki ziemniaczanej
  • cukier

Jak przygotować:

3/4 agrestu ugotuj i przetrzyj przez sito. Następnie zagotuj z mąką, 1/2 szklanki wody i cukrem do smaku. Resztę agrestu ułóż w szklankach i zalej przygotowanym musem.

Informacje dodatkowe

Kategoria: desery, koktajle, do pieczenia

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



desery, koktajle, do pieczenia: podobne przepisy

  • sernik studencki

    kloi

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-06-03

    1. Rozpuścić 4 galaretki w mniejszej ilości wody ( każda w osobnym naczyniu) 2. Do trzech gęstniejących galaretek dodać po serku homogenizowanym i wymieszać 3. W odpowiednim naczyniu na spód wyłożyć warstwę okrągłych biszkoptów 4. Następnie na nie wylać kolejno galaretki z serkami-...

    więcej

  • Placuszki z kwiatami

    Pyza

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-05-05

    składniki: * 20 gron kwiatowych robinii akacjowej * 10-15 baldachów czarnego bzu * 2 jajka * 1 szklanka mąki pszennej + szczypta soli * 1-1,5 szklanki płynu - mleka, rzadkiej śmietanki, wody gazowanej albo jasnego piwa * do smażenia: olej * do...

    więcej

    Placuszki z kwiatami
  • Babeczki z lekkim kremem bzowym

    Redakcja

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-06-23

    Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia. Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu o temperaturze pokojowej i...

    więcej

    Babeczki z lekkim kremem bzowym
  • Tartaletki pistacjowe z sosem porzeczkowym

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-08-28

    1. Pistacje zalać gorącą wodą, odstawić na ok. 5 minut, zdejmujemy rozmiękczoną skórkę i osuszamy. 2. Orzechy drobno zmielić. 3. W osobnej misce ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder. Zmielone pistacje wymieszać z serkiem mascarpone i dodać do ubitej śmietany do połączenia...

    więcej

    Tartaletki pistacjowe z sosem porzeczkowym
  • Sorbet owocowy

    Roslinka

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-30

    Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop. Po przestudzeniu dodać sok z cytryny, wymieszać i podzielić na 3 równe części. Każdą część takiego syropu połączyć w oddzielnym naczyniu ze szklanką danego soku. Z białek ubić sztywną pianę i dokładnie wymieszać z owocową masą. Wstawić na kilka godzin...

    więcej

»kategorie: