tanie i łatwe RISOTTO chińsko-moje

Autor: eve_gryzie (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

tanie i łatwe RISOTTO chińsko-moje

Składniki:

  • ryż
  • marchew
  • pomidory
  • czosnek
  • groszek
  • kalafior
  • masło
  • kostka rosołowa
  • 1 torebka ryżu
  • około garści mrożonych warzyw: marchewki
  • kalafiora
  • fasolki
  • groszku itp.
  • polecam mieszankę wiosenną
  • fix do potraw chińskich
  • pomidor
  • przyprawy: mini-kosteczka"smazona

Jak przygotować:

1.ryż gotujemy z kostka rosołową
2.na dużej patelni lub w woku podsmażamy na maśle warzywa z przyprawami, a następnie przekładamy do nich ryż.
3. smażymy chwilę na wolnym ogniu, a następnie dodajemy pokrojonego w kostkę świeżego pomidorka
4. dodajemy rozpuszczony w połowie szklanki fix., dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze około 5 minut od czasu do czasu mieszając.


Informacje dodatkowe:

można podawać z mięsem lub podsmażona kiełbaską według uznania.

Informacje dodatkowe

Kategoria: dania z ryżem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



dania z ryżem: podobne przepisy

  • Ryż po studencku

    rudas

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-13

    Do ugotowanego ryżu wlewamy kubeczek ulubionego jogurtu owocowego i dokładnie mieszamy.

    więcej

  • Ryż z warzywami i szynką

    coralina

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-28

    Do osolonej, gotującej się wody wkładamy ryż - gotujemy ok 20min, na małym ogniu. W tym czasie kroimy mięso, cebulę i resztę warzyw i podsmażamy na patelni. Gdy ryż jest gotowy, łączymy wszystko w garnku, mieszamy i doprawiamy do smaku.

    więcej

  • pyszny ryż z grzybami leśnymi

    kloi

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2009-11-11

    1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem. Moczyć 45 min 2. Wyjąć grzyby z wody i osuszyć 3. Oczyścić i umyć nowe grzybki 4. Na rozgrzanym rondlu z czterema łyżkami oleju smażyć świeże grzyby przez około 3 min 5. Dodać do tego 4-5 posiekanych ząbków czosnku i namoczone wcześniej grzyby i smażyć...

    więcej

  • sałatka 'do syta'

    malgosiata

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-07-02

    ryż ugotować w osolonej wodzie, szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu; połączyć z ryżem i wymieszać w misce razem z tłuszczem z patelni i odstawić do ostygnięcia. warzywa z puszek odsączyć z zalewy (w durszlaku) dodać posiekaną cebulę i pokrojone w drobną kostkę plastry...

    więcej

  • Risotto ze szparagami

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-16

    1. Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła. Cebulę i czosnek posiekać. Wrzucić na patelnie z masłem. Zeszklić na małym gazie. 2. 100 g ryżu (ryż z 1 torebki) wrzucić na patelnie i dokładnie wymieszać aby każde ziarenko było w maśle. 3. Ryż zalać ok 200 ml bulionu. Jak wyparuje to dolać następne 200...

    więcej

    Risotto ze szparagami
»kategorie: