Kurczak curry z ryżem

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Kurczak curry z ryżem

Składniki:

  • ryż
  • mąka
  • kurczak - piersi
  • cebula
  • papryka
  • olej
  • curry
  • 200 ml bulionu warzywnego

Jak przygotować:

Pyszne i szybkie dla każdego.

1. Na początek najlepiej nastawić ryż na ok. 15 - 17 minut.
2. 1 filet z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z olejem i 1 - 2 łyżeczkami curry. Odstawiamy na kilka minut do lodówki.
3. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy aż będzie szklista.
4. Następnie obsmażamy kurczaka przez kilka minut. Dodajemy cebulkę, pokrojoną paprykę i wlewamy bulion. Dusimy ok 15 - 20 minut.
5. Sos można zagęścić mąką.

Informacje dodatkowe

Kategoria: dania z ryżem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: dla siebie

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



dania z ryżem: podobne przepisy

  • Ryż po studencku

    rudas

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-13

    Do ugotowanego ryżu wlewamy kubeczek ulubionego jogurtu owocowego i dokładnie mieszamy.

    więcej

  • malezyjskie Nasi Goreng

    Mola123

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-12-01

    1. gotujemy ryż 2. na pierwszej patelni przesmażamy na oliwie 2 cebule i 1 chili pokrojone w cienkie paseczki 3. kroimy 2/3 kurczaka w średniej wielkości kostkę resztę siekamy w drobne kawałeczki 4. dorzucamy dużą kostkę do cebuli i chili, solimy i przesmażamy 5. na drugiej patelni przesmażamy...

    więcej

  • Ryż z warzywami orientu

    Ulsa

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-11-15

    1.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. 2.Dorzucamy warzywa orientalne. Zalewamy je wodą. 3.2 torebki ryżu rozcinamy i wrzucamy do warzyw. Mieszamy co jakiś czas aby ryż się nie przypalił. 18 minut. 4.Doprawiamy 1 łyżeczką curry. 5.Podajemy i każdy wg gustu doprawia tabasco.

    więcej

    Ryż z warzywami orientu
  • Zapiekanka ryżowa z fasolką szparagową

    zlotowka

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-18

    1.Gotujemy 2 torebki ryżu. W drugim garnku fasolkę szparagową na średnio. 2. Smażymy cebulkę pokrojoną w kostke lub wg uznania, na szklisto. Następnie dodajemy pieczarki pod koniec solimy i pieprzymy do smaku. 3. Nastepnie dodajemy ugotowaną fasolke i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Można dodać...

    więcej

    Zapiekanka ryżowa z fasolką szparagową
  • RIZOTTO

    varings

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-05-25

    1.Gotujemy ryż przepis na opakowaniu 2.Mięso smazymy na oleju z przyprawami i pod sam koniec dodajemy mrozone warzywa i smazymy jakies 5 minut 3.Ryż dodajemy do mies i warzyw na patelni podsmarzamy chwilke i na talerze

    więcej

»kategorie: