smażony camembert i frytki

Autor: radek (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

smażony camembert i frytki

Składniki:

  • cebula
  • pomidory
  • frytki
  • ser camembert najlepiej turek

Jak przygotować:

1.Sos:
- kroisz cebulkę i smażysz, aż się zarumieni
- 4 pomidory parzysz wrzątkiem, obierasz ze skórki kroisz w drobną kostkę i dorzucasz do cebulki
- przyprawy do smaku (bazylia, sól, pieprz, majeranek, co masz w domu)
- mały ogień i smażysz 15 minut co jakiś czas mieszając i rozdrabniając pomidory
2. W międzyczasie
- wstawiasz frytki do piekarnika (tyle ile zjesz;) Zwykle przygotowuje się je około 17 minut więc zsynchronizuj się z sosem ;P
3. 7 minut przed wyjęciem frytek rozgrzewasz olej na drugiej patelni, czekasz chwilkę i wrzucasz na nią ser. Ważne, żebyś nie naruszył skorupy sera, bo się rozleje;) Co jakiś czas obracasz na drugą stornę. Aż skorupka będzie rumiana
4) Ser na talerz, polewasz sosem dodajesz frytki i całość znika w 3 minuty;)
5) mmm zajeb..te


Informacje dodatkowe:

Sos jest opcjonaly, może być czosnkowy lub ketchup. Frytki też opcjonalne ze zwykłą bułką też jest dobre.

Informacje dodatkowe

Kategoria: dania wegetariańskie

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: dla jednej osoby

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



dania wegetariańskie: podobne przepisy

  • Frittata z patelni, czyli brukselki z groszkiem pod serową pierzynką

    szef kuchni

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2017-03-27

    Brukselki dokładnie umyć, oderwać zewnętrzne listki, odciąć twarde końcówki i ugotować. Groszek opłukać, osuszyć i podgotować na parze (lub w wodzie) na półtwardo. Na dużej patelni zeszklić pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać ugotowane brukselki wraz z...

    więcej

    Frittata z patelni, czyli brukselki z groszkiem pod serową pierzynką
  • CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-09

    1.Cukinię umyć,obrać, pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Ułożyć na czystej ściereczce i oprószyć solą. 2.Odstawić na 10 minut. Po upływie tego czasu plasterki osuszyć, oprószyć pieprzem.ser pleśniowy pokroić w plastry. 3.Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć na nim plasterki...

    więcej

    CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM
  • Cukinia smażona

    koziol

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-06-20

    1) Cukinię dokładnie myjemy (nie trzeba obierać) i kroimy w plastry grubości 8mm, wyrzucamy końce 2) Potrzebujemy 2 talerzy: na pierwszy wbijamy jajko i roztrzepujemy widelcem, na drugi wrzucamy kilka łyżek mąki 3) Rozgrzewamy nieco tłuszczu na patelni 4) Moczymy...

    więcej

  • Ryż jaśminowy z brzoskwiniami

    Sawex

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2017-03-19

    Ryż opłukać kilka razy w zimnej wodzie, gotować w osolonej przez 10 minut, a następnie odcedzić. Ponownie wstawić do gotowania tym razem w mleku z dodatkiem 40 g cukru, odrobiną cukru waniliowego oraz cynamonem. Całość gotować do momentu, gdy ryż wchłonie mleko, często mieszając. Pod koniec...

    więcej

    Ryż jaśminowy z brzoskwiniami
  • Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-07-21

    Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie...

    więcej

    Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka
»kategorie: