ryż z czerwoną fasolą.

Autor: lodzianin (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ryż
  • fasola
  • kostka rosołowa
  • czerwona fasola

Jak przygotować:

1.namaczamy na 2, 5 h czerwoną fasolę i gotujemy ją, aż będzie wystarczająco miękka ( jak kto lubi )
2. gotujemy ryż ( nie w torebkach ! )
3. rozpuszczamy jarzynkę/rosołek wege w wodzie, dodajemy 2- 3 ( wg. uznania i ilości ryżu ) szklanki jej do gotującego się ryżu ( aby stał on się lekko żółty ). Sypiemy potem na ryż z jarzynką fasolę i mieszamy skladniki razem. Czekamy, aż się trochę " przegryzą " i zjadamy ze smakiem.

Informacje dodatkowe

Kategoria: dania wegetariańskie

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: około 1200 g.

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



dania wegetariańskie: podobne przepisy

  • Kotleciki z kalafiora

    ania

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-13

    Kalafiora myjemy, wkładamy na kilkanascie minut do osolonej wody by go ugotować. Po ok.15 gotowania, studzimy go i ugniatamy go tak długo, aż utworzy się jednolita masa. Do smaku dodajemy przypraw, jajko i dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy bułą¸ę tartą i mieszamy. Z powstałej masy...

    więcej

  • Łosoś pieczony w sosie tatarskim

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-30

    Umytą rybę podzielić na porcje. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli. Posypać rybę tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 35 minut. Po schłodzeniu rybę polać sosem tatarskim....

    więcej

    Łosoś pieczony w sosie tatarskim
  • cukinie smażona

    Gosia

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-09-25

    1. Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w plastry 2. Dajemy do miski, solimy i zostawiamy na 10-15 min 3. każdy plaster cukinii oprószamy przyprawami, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju. Osączany ma ręczniku kuchennym

    więcej

  • Kotlety z tuńczyka w sosie pomidorowym

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-01-08

    1. Wszystkie składniki wymieszać w jednolitą masę. 2. Podzielić na 6 części i formować kotlety. 3. Smażyć z obu stron. 4. Na patelni teflonowej smażyć bez tłuszczu ale gdy się zarumienią z obu stron to dolać 1/2 szklanki wody i dusić aż całość odparuje. 5. Przygotować sos pomidorowy. 6....

    więcej

    Kotlety z tuńczyka w sosie pomidorowym
  • Ratatuj

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-02-01

    1. Na oleju smażymy na szklisto cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i cukinię. 2.Gdy będą miękkie dodajemy pomidory bez skórki, pokrojone w grubą kostkę, następnie papryki pokrojone w paski. 3.Doprawiamy do smaku, lekko pikantnie i dusimy jeszcze przez jakiś czas.

    więcej

»kategorie: