Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

Autor: Redakcja

Ocena

Twoja ocena

Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

Składniki:

  • - cebula 2 średnie szt.
  • - olej 2 łyżki
  • - pieczarki świeże 200g
  • - jajka

Jak przygotować:

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na jasnozłoty kolor. Osobno, na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w cząstki. Jajka gotujemy na twardo. Gdy wszystkie składniki ostygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy, majonez i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i dekorujemy cząstkami papryki.


Informacje dodatkowe:

Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się nie tylko podczas śniadania, ale także jako dodatek do potraw z grilla.

Informacje dodatkowe

Kategoria: dania wegetariańskie

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



dania wegetariańskie: podobne przepisy

  • Por w sosie słodko-kwaśnym

    tewu

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-03

    1.Na patelnie ląduje w pierwszej kolejności pokrojona marchewka, kiedy już odrobinę zmięknie dodajemy cebule i pora pokrojone w krążki, posypujemy vegetą i zostawiamy żeby się smażyło w razie potrzeby podlewając odrobinę wodą. 2.W tym czasie gotujemy nasz podstawowy surowiec, może to być ryż,...

    więcej

  • sojowe po grecku

    ekoszerna

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2010-01-08

    1.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podobnie postąpić z pietruszką i selerem. 2.Do garnka wlać troszkę oleju, następnie wsypać marchew, wlać pół szklanki wody, przykryć i pozostawić na średnim ogniu aby się udusiła. 3. Gdy marchew będzie już miękka, wlać zmiksowane pomidory i dodać...

    więcej

  • kotleciki selerowe

    pontianak

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-05-09

    1.podgotuj seler tak, aby po wystudzeniu dał pokroić się na plastry, długość gotowania zależy od wielkości selera 2. obtocz w jajku i bułce, po czy nałóż na rozgrzaną patelnię 3.smaż około 10 minut, na 2-3 minuty przed końcem zetrzyj trochę żółtego sera lub połóż topiony w...

    więcej

  • Melemen-kuchnia turecka

    gniadyqn

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-01-22

    1.Na oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę aż się zarumieni 2.Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę (najlepiej zieloną, lekko pikantną lub zwykłą) i pomidora. Czekamy aż pomidor się rozgotuje- od czasu do czasu mieszamy,solimy do smaku. 3.Wbijamy jajka i mieszamy - nie powiny być...

    więcej

    Melemen-kuchnia turecka
  • Szakszuka z ciecierzycą

    MBC

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-05-23

    Pozostałe składniki: • szczypta soli i kolorowego pieprzu • pół łyżeczki lubczyku • 2 liście laurowe • 3 jajka • szczypiorek Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Na patelni, którą możemy używać w piekarniku, rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną w...

    więcej

    Szakszuka z ciecierzycą
»kategorie: