Cannelloni nadziewane szpinakiem, zapiekane z serem żółtym

Autor: Gość

Ocena

Twoja ocena

Cannelloni nadziewane szpinakiem, zapiekane z serem żółtym

Składniki:

  • makaron
  • czosnek
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • szpinak
  • 500 g szpinaku
  • paczka makaronu cannelloni (ok. 250 g)
  • 200 g sera żótego Gouda MSM Mońki

Jak przygotować:

Świeży szpinak umyć, usunąć ogonki i dusić na patelni aż będzie miękki. Przed końcem duszenia wbić jajko, dodać posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Dodać połowę śmietany. Ser żółty zetrzeć na tarce i połowę wymieszać ze szpinakiem. Całość podgrzać i ponownie wymieszać. Cannelloni zanurzyć we wrzątku na ok. 3 minuty. Następnie delikatnie odsączyć, napełnić rurki szpinakowym farszem i układać w naoliwionej wcześniej formie żaroodpornej. Całość polać resztą śmietany i posypać żółtym serem. Zapiekać ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: dania wegetariańskie

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 osoby

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



dania wegetariańskie: podobne przepisy

  • Krokiety z kapustą i grzybami

    Pyza

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-05-05

    składniki: * FARSZ: * 1kg kapusty kiszonej * 0,7 grzybów suszonych * 1 duża cebula * 3-4 łyżki oleju * kilka śliwek suszonych * po łyżeczce suszonego lubczyku i ziarenek kminku * 2 liście laurowy * 3 ziarna ziela angielskiego * pół łyżeczki mielonego...

    więcej

    Krokiety z kapustą i grzybami
  • Wegetariańskie Naleśniki według Bojowników Kościuszki

    fish_1

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-05-09

    1. Robimy naleśniki, podstawowa wersja: - 200g mąki pszennej - 4 jajka - 0,5 litra mleka (alternatywą jest woda, wtedy naleśniki są delikatniejsze) - olej do smażenia - szczypta soli chyba każdy student wie jak robi się naleśniki :) ważne jest aby...

    więcej

    Wegetariańskie Naleśniki według Bojowników Kościuszki
  • Melemen-kuchnia turecka

    gniadyqn

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-01-22

    1.Na oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę aż się zarumieni 2.Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę (najlepiej zieloną, lekko pikantną lub zwykłą) i pomidora. Czekamy aż pomidor się rozgotuje- od czasu do czasu mieszamy,solimy do smaku. 3.Wbijamy jajka i mieszamy - nie powiny być...

    więcej

    Melemen-kuchnia turecka
  • Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-07-21

    Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie...

    więcej

    Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka
  • Ratatuj

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-02-01

    1. Na oleju smażymy na szklisto cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i cukinię. 2.Gdy będą miękkie dodajemy pomidory bez skórki, pokrojone w grubą kostkę, następnie papryki pokrojone w paski. 3.Doprawiamy do smaku, lekko pikantnie i dusimy jeszcze przez jakiś czas.

    więcej

»kategorie: