Szampan z colą, sokiem pomarańczowym

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Szampan z colą, sokiem pomarańczowym

Składniki:

  • 100 ml coli
  • 50 ml soku z pomarańczy
  • 50 ml szapmana lub wina musującego
  • kostki lody

Jak przygotować:

1.Do kieliszka koktajlowego wlać colę, sok z pomarańczy.
2.Dolać szampana lub wino musujące.
3.Dorzucić kostki lodu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: alkohole, drinki

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 1 drink

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



alkohole, drinki: podobne przepisy

  • Fusilli z wiosenną nutą

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-04-18

    Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu tak, by nie był zbyt miękki. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki oraz obgotować lekko tak, by się nie rozpadał. Pomidory pokroić w ósemki, czarne oliwki w plasterki, a żółty ser w...

    więcej

  • Kamikaze

    Radek

    do 10 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2011-03-02

    1.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w shakerze. 2.Rozlać do kieliszków. Miłej zabawy!

    więcej

    Kamikaze
  • lekki napój alkoholowy z nalewek

    Nadja

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-10

    Mieszamy nalewkę z colą w proporcji 2:1. Dodajemy sok z wyciśniętej cytryny, rozlewamy do szklanek dodając kostki lodu. Na zdrowie!

    więcej

  • Owocowa eksplozja na mroźne dni

    SFERA

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-02-02

    Do przyrządzenia napoju potrzebujemy zaparzonej czarnej herbaty, kilku goździków, jednej pomarańczy i syropu malinowego (mogą być też maliny). Najpierw, na bazie wody źródlanej Złoty Potok, parzymy czarną herbatę z dodatkiem goździków. Następnie, kroimy pomarańcze w plastry....

    więcej

    Owocowa eksplozja na mroźne dni
  • Cytrynowy vermouth & tonic

    Dotka

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-03

    Do lampek lub szklanek wlać alkohol tak aby zajmował połowę naczynia. Dopełnić tonikiem, dodać plasterek cytryny i kostki lodu.

    więcej

    Cytrynowy vermouth & tonic
»kategorie: