Szampan z colą, sokiem pomarańczowym

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Szampan z colą, sokiem pomarańczowym

Składniki:

  • 100 ml coli
  • 50 ml soku z pomarańczy
  • 50 ml szapmana lub wina musującego
  • kostki lody

Jak przygotować:

1.Do kieliszka koktajlowego wlać colę, sok z pomarańczy.
2.Dolać szampana lub wino musujące.
3.Dorzucić kostki lodu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: alkohole, drinki

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 1 drink

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



alkohole, drinki: podobne przepisy

  • Cytrynowy vermouth & tonic

    Dotka

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-03

    Do lampek lub szklanek wlać alkohol tak aby zajmował połowę naczynia. Dopełnić tonikiem, dodać plasterek cytryny i kostki lodu.

    więcej

    Cytrynowy vermouth & tonic
  • CinCola

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-02-26

    1.Wsypujemy kostki lodu. 2.Następnie wlewamy alkohol. 3.Dolewamy napój. 4.Ozdabiamy cytrynką.

    więcej

    CinCola
  • Cytrynówka

    koziol

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2008-06-07

    Potrzeba nam ok. 3-4 cytryn. 1) Cytryny dokładnie myjemy. 2) Obieramy ze skórki, skórek nie wyrzucamy, tylko wkładamy do słoika, dodajemy cukier, zalewamy 0,5l wrzątku, mieszamy. 3) Obrane cytryny kroimy na kawałki (raczej większe niż mniejsze) i wrzucamy do drugiego...

    więcej

  • Cherry Cock

    koziol

    do 10 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-03-15

    1. Bierzemy litr Coli (najlepiej oryginalnej) i upijamy połowę 2. Dolewamy do pełna wódki "Wiśniówki" - polecam Soplicę 3. Smacznego!

    więcej

  • Ritz Fizz

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-01-01

    1.Do kieliszka szampanówki wlać Blue Curacao, sok z cytryny, likier amaretto. 2.Dolać do 2/3 wysokości szampana. 3.Kieliszek kilka razy obkręcić w celu wymieszania składników.

    więcej

    Ritz Fizz
»kategorie: