lekki napój alkoholowy z nalewek

Autor: Nadja (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • cytryna
  • 2 nalewki porzeczkowe
  • cola (nikt nie mówi o coca coli choć bez wątpienia byłaby najlepsza ;)

Jak przygotować:

Mieszamy nalewkę z colą w proporcji 2:1. Dodajemy sok z wyciśniętej cytryny, rozlewamy do szklanek dodając kostki lodu. Na zdrowie!

Informacje dodatkowe

Kategoria: alkohole, drinki

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: całkiem sporo

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



alkohole, drinki: podobne przepisy

  • Makaron z krewetkami

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-11-15

    1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle wskazówek na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy. 2. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w drobne plasterki. Następnie podsmażamy na oliwie i dodajemy obrane z pancerza krewetki i wino. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i dusimy...

    więcej

    Makaron z krewetkami
  • Prosty przepis na pyszne domowe nalewki!

    nalewkowa

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2011-09-29

    1. Umyj dokładnie owoce i oczyść je z ogonków, listków etc. 2. Usuń pestki, a następnie włóż owoce do naczynia (uwaga: robiąc nalewkę wiśniową, do naczynia wkładamy również parę pestek wiśni) 3. Owoce zasyp cukrem tak, aby były nim całkowicie pokryte. Następnie...

    więcej

    Prosty przepis na pyszne domowe nalewki!
  • Fusilli z wiosenną nutą

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-04-18

    Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu tak, by nie był zbyt miękki. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki oraz obgotować lekko tak, by się nie rozpadał. Pomidory pokroić w ósemki, czarne oliwki w plasterki, a żółty ser w...

    więcej

  • GRUSZKA Z FIGAMI NA LODZIE

    buszująca w garach

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-06-29

    1. Herbatę IRVING zaparzyć w 1l wody o temperaturze 80 stopni. 2. Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do herbaty razem z kilkoma gałązkami rozmarynu. Wszystko razem dobrze schłodzić. Wyjąć rozmaryn. 3. Herbatę z brzoskwiniami i brązowym cukrem zmiksować na gładko. 4. Podawać na...

    więcej

    GRUSZKA Z FIGAMI NA LODZIE
  • zupa serowo-czosnkowa

    Marta

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-25

    1. Gotujemy 0,5l wody. 2. Dodajemy 1 kostkę rosołowa, 0,5serka topionego. 3. Na patelnię wlewamy trochę oleju i dodajemy ok.6ząbków czosnku, aż do zarumienienia. 4. Czosnek wrzucamy do garnka z zupą i zagęszczamy ok. 2 łyżkami kaszy mannej.

    więcej

»kategorie: