drink Ojciec Chrzestny - GodFather

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

drink Ojciec Chrzestny - GodFather

Składniki:

  • 1 miarka Whisky
  • 1/2 miarki likieru Amaretto
  • kostki lodu
  • szklanka z grubym dnem

Jak przygotować:

1.Wymieszać składniki.
2.Przelać do szklanki z lodem.


Informacje dodatkowe:

Można spróbować z coke.

Informacje dodatkowe

Kategoria: alkohole, drinki

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 1 drink

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



alkohole, drinki: podobne przepisy

  • Cytrynowy vermouth & tonic

    Dotka

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-03

    Do lampek lub szklanek wlać alkohol tak aby zajmował połowę naczynia. Dopełnić tonikiem, dodać plasterek cytryny i kostki lodu.

    więcej

    Cytrynowy vermouth & tonic
  • Ciasto czekoladowe w 5 minut

    Orzeł

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-07-28

    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmieszać w kubku, jajko zbić i całość zlać do kubka, ubić dokładnie trzepaczką na gęsta mase. Wstawić do mikrofalówki na 4-5min. Można także przyrządzać w misce (takiej jak do zupy, można wg gustu dodać rodzynki, pokrojone owoce, wiórki kokosowe itp.

    więcej

  • ŻYTNIA POUR

    izas

    do 10 minut, średnie, 10-20zł, 2011-10-26

    Wódkę, sok z cytryny, syrop cukrowy i lód umieścić w shakerze i dokładnie wymieszać. Następnie przelać do szklanki. Do napoju włożyć pokrojoną Limonie oraz ćwiartki pomarańczy. Przyozdobić wisienką koktajlową , pokrojoną pomarańczą lub kolorowymi parasolkami.

    więcej

    ŻYTNIA POUR
  • Kamikaze

    Radek

    do 10 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2011-03-02

    1.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w shakerze. 2.Rozlać do kieliszków. Miłej zabawy!

    więcej

    Kamikaze
  • Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

    Redakcja

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-06-29

    1.Jogurt dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki i bazylię. Dodać również wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość dokładnie wymieszać. 2.Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych,...

    więcej

    Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
»kategorie: