Domowe Malibu

Autor: krufka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • 200g wiórków kokosowych
  • 250 ml spirytusu
  • 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
  • 1 puszka skondensowanego mleka niesłodzonego
  • opcjonalnie mleczko kokosowe
  • słoiczek z nakrętką

Jak przygotować:

Sprawdzony przepis na homemade malibu. Na imprezie zrobiło furorę. Wiórki wsypujemy do słoiczka i zalewamy spirytusem, zakręcamy i zostawiamy tak na 4 dni. Po czterech dniach odsączamy wiórki (można z nich zrobić placek - koleżanka podała taki na urodzinach i goście mieli dym jeszcze przed oficjalnym piciem XD ). Do dzbanka wlewamy obie puszki mleka oraz mleczko kokosowe (nie jest konieczne) i dolewamy odsączony przez sitko spirytus. Całość miksujemy i przelewamy do butelki. Gotowe do spożycia.


Informacje dodatkowe:

Ważne! Zawsze wlewamy spirytus do mleka, a nie na odwrót, bo może się zważyć.

Informacje dodatkowe

Kategoria: alkohole, drinki

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: wychodzi ok. litr

Trudność: średnie

Przepis: zasłyszany

Komentarze

  • sunshine, 2011-08-01

    mleko wcześniej gotować czy po prostu z puszki przelać do dzbanka? jak duże mają być te puszeczki? bardzo proszę o odpowiedź!

  • ptakuwrc, 2011-11-25

    Jak ugotujesz mleko to ci zgęstnieje. Nie można gotować. :)

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



alkohole, drinki: podobne przepisy

  • Makaron z krewetkami

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-11-15

    1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle wskazówek na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy. 2. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w drobne plasterki. Następnie podsmażamy na oliwie i dodajemy obrane z pancerza krewetki i wino. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i dusimy...

    więcej

    Makaron z krewetkami
  • Ice tea brzoskwiniowa

    buszująca w garach

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-08-18

    1.Herbatę zaparzyć w 1 litrze wody, dosłodzić do smaku, schłodzić. 2. Szklankę, wypełnioną w ¾ kostkami lodu napełnić herbatą. 3. Dodać plasterki brzoskwiń wraz z sokiem z puszki, dekorować plasterkami cytryny i limonki.

    więcej

    Ice tea brzoskwiniowa
  • Grzaniec z Żołądkową

    Szklanka gorącego grzańca

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-01-22

    •Żołądkowa Gorzka Tradycyjna - 120 ml •Sok jabłkowy - 240 ml •Aromatyczne przyprawy: laska cynamonu, goździki •Drobno pokrojona skórka z pomarańczy dodawana do gotowego napoju. Do rondelka należy wrzucić wszystkie składniki i podgrzać. Przygotowując grzańca na bazie...

    więcej

    Grzaniec z Żołądkową
  • Margarita arbuzowa

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2011-12-17

    1.W shakerze mieszamy ze sobą sok z arbuza i tequilę. 2.Przelewamy do wysokiej szklanki lub kieliszka koktajlowego. 3.Dorzucamy kostki lodu

    więcej

    Margarita arbuzowa
  • 007 Black Martini

    chudykrzys

    do 10 minut, średnie, powyżej 20zł, 2009-04-16

    1. Wlać wermut do kieliszka typu martini, dosypać kruszonego lodu 2. Wylać zawartość kieliszka 3. Wstrząsnąć wódkę z kostkami lodu w oddzielnym shakerze. 4. Wlać wódkę do kieliszka, udekorować skręconym plasterkiem cytryny.

    więcej

»kategorie: