Ciasto czekoladowe w 5 minut

Autor: Orzeł

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • 4 łyżki stołowe mąki
  • 6 łyżeczek cukru
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki oleju
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia

Jak przygotować:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmieszać w kubku, jajko zbić i całość zlać do kubka, ubić dokładnie trzepaczką na gęsta mase. Wstawić do mikrofalówki na 4-5min. Można także przyrządzać w misce (takiej jak do zupy, można wg gustu dodać rodzynki, pokrojone owoce, wiórki kokosowe itp.


Informacje dodatkowe:

Dokładnie odmierzać składniki, proszku do pieczenia musi być dok. pół łyżeczki, inaczej ciasto wyjdzie gorzkie!!!

Informacje dodatkowe

Kategoria: alkohole, drinki

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: Jeden kubek 330ml

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



alkohole, drinki: podobne przepisy

  • Ciasto zebra

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-02-27

    1. Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową, więc trzeba je przygotować kilka godzin wcześniej. 2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. 3. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, olejek. Ciasto wymieszać z mąką. Podzielić na 2 równe części. 4. Do...

    więcej

    Ciasto zebra
  • Koktajl herbaciany

    kaja

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-03-09

    1.Zaparzyć herbatę w 250 ml wody wystudzić. 2.Zmiksować mleko z naparem herbacianym, lodami i mlekiem kokosowym, dosłodzić miodem. 3. Podawać w wysokich szklankach ozdobione skórką z limonek.

    więcej

    Koktajl herbaciany
  • woda z kiszonych ogórków z wódką

    Nadja

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-09

    Drink: mieszamy kieliszek wódki z wodą z kiszonych ogórków (ilość wg. uznania, ja robię 1:2). Do ozdoby wrzucuć plasterek świeżego ogórka lub ząbek czosnku.

    więcej

  • GRUSZKA Z FIGAMI NA LODZIE

    buszująca w garach

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-06-29

    1. Herbatę IRVING zaparzyć w 1l wody o temperaturze 80 stopni. 2. Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do herbaty razem z kilkoma gałązkami rozmarynu. Wszystko razem dobrze schłodzić. Wyjąć rozmaryn. 3. Herbatę z brzoskwiniami i brązowym cukrem zmiksować na gładko. 4. Podawać na...

    więcej

    GRUSZKA Z FIGAMI NA LODZIE
  • Cytrynowy vermouth & tonic

    Dotka

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-03

    Do lampek lub szklanek wlać alkohol tak aby zajmował połowę naczynia. Dopełnić tonikiem, dodać plasterek cytryny i kostki lodu.

    więcej

    Cytrynowy vermouth & tonic
»kategorie: