#1 26-01-2010 21:07:06

franek
Kuchcik

Karkówka - do woreczka i już.

W ostatnim czasie zauważyłem w sklepach gotowe przyprawy do różnych części kurczaka. Zainteresowała mnie karkówka, którą wkładamy w jakiś specjalny woreczek i do pieca - korzystał ktoś? Jak to smakuje?

Offline

 

#2 29-01-2010 10:40:06

KacVegas
Użytkownik

Re: Karkówka - do woreczka i już.

Karkowka z kurczaka????

Offline

 

#3 29-01-2010 22:12:43

martucha984
Użytkownik

Re: Karkówka - do woreczka i już.

No właśnie karkówka to przecież mięso wieprzowe?

Offline

 

#4 01-02-2010 13:21:44

franek
Kuchcik

Re: Karkówka - do woreczka i już.

Może faktycznie troszkę nieskładnie myślowo - chodziło o kurczaka ogólnie, że mamy na niego wiele różnych pomysłów, które możemy zrealizować poprzez kupno odpowiednich przypraw. Jako przykład podałem karkówkę i podobnie chciałem, żebyście wypowiedzieli się na temat kurczaka - czy możemy znaleźć na półkach sklepowych takie sposoby robienia jak karkówki wink?

Offline

 

#5 18-05-2010 14:17:29

asterix
Użytkownik

Re: Karkówka - do woreczka i już.

bardzo dobra i krucha ale masakra sie tyje po tych fixach...

Offline

 

#6 05-02-2011 11:49:27

julka
Użytkownik

Re: Karkówka - do woreczka i już.

Lepiej właśnie chyba samemu doprawić, choć słyszałam o tych woreczkach pozytywne opinie..

Offline

 

#7 07-02-2012 09:15:02

dracena
Użytkownik

Re: Karkówka - do woreczka i już.

ale po co, wiesz z czego musi być ta foliówka że ona się nie topi pod wpływem ciepła jaka chemia tam musi byc, to samo danie przegotujesz bez tego co w torebce, wystarczy kurczaka zalać oliwą, musztarda, miodem i przyprawami i do piekarniika wrzucić

Offline

 

#8 03-12-2012 11:05:45

milucha
Użytkownik

Re: Karkówka - do woreczka i już.

ja bardzo często używam wynalazków w postaci rękawów do pieczenia - które są dołączone do przypraw - np rewelacyjna jest karkówka z rękawa - tylko ją najpierw marynuję w załączonej przyprawie kilka godzin w lodówce - potem wkładam pokrojoną w plastry do rękawa dorzucam do niej suszone: śliwki, morele i żurawinę - zamykam i wkładam do nagrzanego piekarnika - to wszystko się w rekawie piecze, dusi etc  i JEST REWELACYJNE
jeżeli kupujecie bakalie (mieszkanka studencka) czy suszone owoce - to teraz trwa loteria bakallandu - bakalmat - może szczęście nam dopisze
PS jak zrobicie karkówkę - dajcie znać jak wam smakowało

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson