99 pomysłów na naleśniki

2010-05-24

99 pomysłów na naleśniki

  1. ze szpinakiem i sadzonym jajkiem
  2. ze szpinakiem i serem Feta (zapiekane - szpinak, ser Feta, pomidory)
  3. ze szparagami w sosie beszamelowym (zapiekane – szparagi, sos
  4. 3 sery (ser żółty, Camembert, Rokpol, szynka, sałata, sos)
  5. zapiekane z serem Camembert i boczkiem (ser Camembert, boczek, sos)
  6. po włosku (mięso wołowe, wieprzowe, pomidor, papryka, zioła, oliwki)
  7. z kurczakiem i warzywami (filet z kurczaka, brokuły, marchew, kalafior)
  8. z pieczarkami i pomidorami (zapiekane) (pieczarki, pomidory, ser żółty, zioła)
  9. z gyrosem – (mięso wieprzowe, warzywa, sos czosnkowy)
  10. po meksykańsku z sosem ze świeżych pomidorów (mięso wołowe, wieprzowe, fasola, kukurydza, pomidory, papryka, sos)
  11. z pieczonym kurczakiem w sosie tzatziki
  12. a’la hot-dog (parówka, sałata, pomidor, ogórek)
  13. z borowikami i serem Gorgonzola
  14. wegetariański (marchew, brokuły, kalafior, sos pikantny)
  15. z węgierskim nadzieniem (mięso wołowe, pieczarki, papryka)
  16. z kurczakiem i pieczarkami
  17. na piątek – z rybą po grecku
  18. z soczewicą zieloną – zielona soczewica wymieszana z serem feta, papryczką chili i świeżą papryką
  19. z brokułami – farsz brokułowo – pieczarkowy w sosie śmietanowym z mini kukurydzą
  20. po grecku z fetą – z pomidorem, sałatą lodową, czarnymi oliwkami, serem feta, wszystko polane sosem vinegrette
  21. szpinakowy – ze szpinakiem na brązowym ryżu z dipem czosnkowo-śliwkowym
  22. grzybowy – farsz z grzybami leśnymi polany sosem śmietanowym
  23. szynowo – selerowy – szynka pokrojona w paski z selerem, brzoskwinią, kukurydzą zapiekany z serem, wszystko polane dipem czosnkowym
  24. porowo- szynkowy – poszatkowany por z szynką,kukurydza wszystko polane sosem majonezowym, zapiekany z serem
  25. tacos z Puebla – kurczak pokrojony w kawałki wymieszany z warzywami, zapiekany z serem
  26. mięsny z czerwonym ryżem – mielone mięso z kurczaka wymieszane z czerwonym ryżem oraz świeżą drobno posiekaną czerwoną papryką
  27. z boczkiem – pieczarki zasmażane z cebulką i boczkiem, zapiekany z serem
  28. italiana – mięso mielone z sosem na bazie pomidorów oraz pesto
  29. Con carne – mięso mielone z fasolą czerwoną, świeżą papryką oraz podsmażaną cebulką
    wszystko polane ostrym sosem na bazie pomidorów
  30. Madziar – z salami, serem żółtym i pomidorami
  31. Z Polski rodem – z golonką i kiszoną kapustą
  32. Ruskie – z białym serem, ziemniakami, cebulą i skwarkami
  33. Koko – z kurczakiem, serem żółtym, sosem z białego wina
  34. Bosmańskie – morszczuk z pieczarkami i cebulą z sosem greckim
  35. Morskie – z tuńczykiem, kukurydzą, papryką, cebulą i ogórkiem kiszonym
  36. Bycze – z gotowaną wołowiną i warzywami
  37. Staropolskie – pieczarki, kurczak, zielona pietruszka, wino wytrawne białe, opiekane w panierce, surówka, sos
  38. śląskie – Kasza gryczana, boczek, pieczarki
  39. chłopskie – mięso wieprzowe, papryka, marchew, cebula, kukurydza, ogórek kiszony
  40. wiejskie – Mięso mielone, boczek, pieczarki, ogórek kiszony, groszek
  41. hawajskie – Mięso drobiowe, ananas, curry
  42. pikantne – Kiełbasa czosnkowa, kapusta pekińska, papryka, opiekane z serem
  43. kowbojskie – fasola kolorowa, cebula, boczek, zioła, zapiekane z serem
  44. drobiowe Mecenas – kurczak, ryż, kukurydza, papryka
  45. Po chińsku – kurczak, grzyby mun, pędy bambusa, kiełki soi, papryka czerwona, zioła
  46. kresowe – puree ziemniaczane, parówki, boczek, pietruszka, śmietana, ketchup
  47. cygański – szynka, papryka, ogórek konserwowy, kukurydza, pieczarki, pomidor
  48. Ogrodnika – fasola szparagowa, brokuły, marchew, groszek, kukurydza, zapiekane z żółtym serem
  49. azjatyckie – kapusta pekińska, orzechy ziemne, kukurydza, czosnek
  50. rafaello – sos myśliwski, ser, jarzyny
  51. szaleństwo curry – mięso z indyka, warzywa, w sosie curry, ser żółty
  52. de sane – parówka w naleśnikowej otulince, ser żółty
  53. moussakowe – mięso mielone, papryka, cebula, ostry sos śródziemnomorski, ser żółty.
  54. wytrawne – polędwica, pieczarki marynowane ,cebula, ser żółty
  55. Sobieski – schab, ser żółty, sos czosnkowy
  56. Radziwiłł – schab, brzoskwinia, ananas, ser żółty
  57. mschat – bakłażan, pomidory, ser żółty
  58. koszyk smakosza – pieczarki, cebula, ogórek kiszony, kapusta pekińska, ser żółty
  59. genueńskie – brokuły, szparagi, sos beszamelowy, ser żółty
  60. potulny baranek – wypełniony łagodnym serem feta
  61. po argentyńsku – mięso wieprzowe, cebula, fasola czerwona, ostre przyprawy, ser żółty
  62. po indyjsku – duszone mieso drobiowe, curry, rodzynki, cebula
  63. po angielsku – beszamel, szynka, por, ser żółty
  64. po rusku – ziemniaki puree, smażona cebula, twarożek
  65. po amerykańsku – szynka, jajko, kukurydza
  66. powiślanka – pieczarki, szynka, ser żółty
  67. tomato z serem mozzarella – pomidor, ser żółty, ser mozzarella, przyprawa włoska
  68. wiosenny – twarożek, pomidor, ogórek, rzodkiewka, koperek, szczypior

 

NALEŚNIKI RYBNE

  1. z tuńczykiem – podawany z cebulą, zielonym groszkiem i sosem majonezowym, zapiekany z serem
  2. rybne burritos – ryba pokrojona w drobne kosteczki obtaczana w cieście piwnym z warzywami
  3. po grecku – z farszem rybnym z warzywami w sosie czerwonym, zapiekany z serem
  4. z łososiem – łosoś wędzony w sosie koperkowym z brukselką, brokułami i marchewką
  5. frutti di mare – owoce morza w sosie do wyboru: białym lub czerwonym
  6. z tuńczykiem i oliwkami – tuńczyk, szynka, ser żółty, oliwki

 

NALEŚNIKI NA SŁODKO

  1. z dżemem / powidłami – do wyboru: truskawkowy, wiśniowy, jagodowy, kiwi, malinowa, brzoskwiniowa
  2. z czekoladą i bitą śmietaną
  3. z serem – biały serek z dodatkiem galaretki
  4. z musem jabłkowym – mus jabłkowy oprószony cynamonem
  5. serowy z brzoskwiniami
  6. owocowy raj – z koktailem owocowym i rodzynkami, zatopiony w bitej śmietanie
  7. Kanadyjskie – przekładane powidłami śliwkowymi, całość polana syropem klonowym
  8. Z bananem – Ciepły banan polany sosem czekoladowo rumowym
  9. z białym serem i rodzynkami (twarożek, rodzynki)
  10. z białym serem w pomarańczowym sosie – zapiekane (twarożek, sos pomarańczowy)
  11. z miodowym twarożkiem i jabłkiem
  12. z lodami, bakaliami i bitą śmietaną
  13. z serkiem waniliowym
  14. naleśnikowe sakiewki z owocami
  15. z kremem budyniowym i owocami
  16. a’la Gundel (masa orzechowa, sos czekoladowy, rodzynki)
  17. z kremem orzechowo-czekoladowym
  18. Nutella – nutella, bita śmietana, sos słodki, banan, polewa
  19. truskawkowa pokusa -truskawki, bita śmietana, polewa
  20. bananowe – banan, adwokat, orzechy, polewa
  21. waniliowe z brzoskwinią – twaróg waniliowy, rodzynki, brzoskwinie, polewa
  22. orzechowe – ser biały, orzechy, miód
  23. meksykańskie z owocami -banany, brzoskwinie, rum, sok z cytryny
  24. z kajmakiem
  25. z chałwą, orzechami i bitą śmietaną

 

 

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.

zobacz wszystkiezobacz wszystkie artykuły
»kategorie: